Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2022 | 10624 vizualizari

 

O altă variantă de chec aperitiv cu ce ai prin cămară și frigider.
Uneori nici nu te gândești cât de bine se pot combina unele ingrediente! ;)
Spor și poftă bună!
P.S. Nici aici n-am avut parte de poze artistice ptr prezentare! A făcut parte din meniul aniversar ptr TataZmeu ;) și cu musafirii nu te pui ;) :)))

 

INGREDIENTE

  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină alba de grâu cca. 250 g,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Mozzarella cca. 200 g,
  • Cașcaval ras cca. 150 g,
  • Cubulețe bacon cca. 200 g,
  • Ciuperci de pădure murate cca. 200g
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Castraveți murați feliați cca. 200 g,
  • Anghinare conservată cca. 100 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pentru topping:
  • Baby morcov congelat cca. 100 g,
  • Mozzarella cașacaval rasă cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati:

Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.

Ceapa verde se curăță și taie rondele.

Ciupercile se scurg de saramură și se mărunțesc.

Anghinarea se scoate din borcanul cu lichid, se scurge și se mărunțește

În amestecul de ouă și făină, se adaugă, ceapa verde, ciupercile, baconul, cașacavalul ras, castraveții feliați murați, mozzarella mărunțită, apoi se asezonează de sare şi piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în formă de chec, tapetată cu ulei și puțină făină, apoi se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.

Înainte de a se pune la copt se așează baby morcovii și se presară cașcaval ras deasupra.

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aperitiv